Hovedpine hos børn og unge

hovedpine?

Hovedpine – de fleste kender den nok som den dunke smerte som sidder i hovedet.

Hos mange kommer den snigende op dagen, typisk efter at have sidde dårlige, for længe, manglet bevægelse eller bare sovet dårligt. Hos mange kommer hovedpinen i form af spændingshovedpine.

Det er ikke kun voksne som døjer med hovedpine – mange børn og unge døjer desværre også jævnligt med problemet. Og meget tyder på at vi burde være mere opmærksom på spændingshovedpine og andre ryg og nakkesmerter hos børn og unge

Hvorfor er hovedpine hos børn og unge et problem ?

Selvom hovedpine heldigvis sjældent er et udtryk for noget farligt, selv hos børn og unge, er hovedpine noget som skal tages alvorligt.

Op mod 2 ud af 3 teenager oplever at have hovedpine mere end 1 gang om måneden – dette kan påvirke både skole, fritid samt socialt omgang. Hovedpine hos børn og unge kan derfor påvirke dit barns trivsel i sådan en grad at det holder sig fra sociale sammenhænge, sygemeldes fra skole eller udebliver fra fritidstilbud så som sport og andet.

Mange børn og unge lider desværre ofte af hovedpine i lange periode før der bliver gjort en indsats for at modvirke dette. Hos kiropraktorer ser man desværre ofte børn og unge som i lange perioder har kæmpet med hovedpiner før de får gjort noget ved problemet.

Men hvordan hjælper vi så de unge ?

Det er vigtigt at børn og unge får tilstrækkeligt med søvn, får rigeligt med motion og ikke mindst spiser sundt, varieret og regelmæssigt. Her er det især vigtigt at vi som forældre er opmærksomme på at børn og unge ikke springer måltider over og at de får drukket rigeligt med væske (helst i form af vand) i løbet af dagen.

Men hvorfor har børn og unge hovedpine ?

Årsagerne til hovedpine hos børn og unge er som hos de vokse en blanding af mange samtidige faktorer. Det kan dog være vigtigt at holde øje med dit barns skærmvaner, herunder tendensen til at sidde med hovedet i en foroverbøjet stilling i længere tid af gangen, lektie arbejde i sengen/sofaen samt andre uhensigtsmæssige vaner.

Hertil kommer brugen af smertestillende medicin i perioder for at dæmpe hovedpinen – Ligesom hos voksne kan børn og unge udvikle såkaldt medicinudløst hovedpine. Tal fra USA viser at bruge af smertestillende medicin blandt teenagere er stigende og 28% af unge i alderen 12-17 år havde et overforbrug af hovedpinespiller hvis de led af hovedpine mere end 15 dage om måneden.

Læs mere om hovedpine hos børn på vores side under nakkesmerter og hovedpine


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro

Få hjælp til dine spændingshovedpine, migræne eller nakkesmerter – vi kan hjælpe både børn, unge og voksne. Book tid idag”

Din kiropraktor på Østerbro