Akutte skader i skulder og Sportsskader i skulderen – Få hjælp hos Kiropraktor

Akutte skader i skulder ved traumer eller sportskader. Kiropraktorerne Østerbro | København kan hjælpe

Akutte skader i skulder

Akutte eller traumatiske skader i skulderen forekommer ofte ved fald på udstrakt arm, træk i armen, fald på skulderen f.eks. ifb med sport og lignende.

Skulderskade kan være utrolig svære at slippe af med og mange døjer med eftervirkninger til en skulderskade i mange år. Korrekt håndtering allerede tidligt i forløbet er essentielt for at komme tilbage til en aktiv hverdag på en ordentlig måde.

Din Kiropraktor er ekspert i bevægeapparatet og herunder også undersøgelse og behandling af skulderskade – både akutte og smerte i skulderen pga overbelastning ved f.eks. sport.

Din Kiropraktor kan råde og vejlede dig i genoptræning samt hjælpe dig videre til relevant udredning og/eller kirurgisk vurdering når dette er nødvendigt.

Mange akutte skulderskade samt sportsskader til skulderen kan dog ofte trænes stabilt – dvs. de fleste vil kunne opnå et tilfredsstillende funktionsniveau med relativ få gener ved korrekt tilgang til behandling og genoptræning.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen på Østerbro har vi igennem årene arbejde med alt fra motionisten til eliteudøveren og har stor erfaring i håndtering af akutte skulderskader samt overbelastning fra sport.

Sammen kan vi få dig tilbage til en aktiv hverdag

Sportsskade i skulder

Sportsskader i skulderen kan have karakter af akut opstået skader (traumer) eller overbelastning igennem længere tid.

Visse sportsgrene så som kontaktsport og kastesport øger risikoen for akutte skulderskader. Sportsgrene som håndbold synes især at være disponerende for problemer med skuldersmerter.

I andre sportsgrene så som badminton, tennis og andre ketchersport er det mere overbelastning over tid som giver skuldersmerter

Typer af akutte skader i skulderen

Under denne kategori findes flere subtyper af skader, og i det enkelte tilfælde kan det være et mix af flere af disse. Blandt de hyppigste akutte skader i skulderen ses

Behandling af Akutte skader i skulder

Ifht behandling af akutte skader i skulderen er det vigtigt med ordentlig udredning af bagvedliggende årsag, for herved at kunne målrette behandling, øvelser og træning efter årsagen.

Ultralydsscanning (ultralydsundersøgelse) er et vigtigt værktøj i undersøgelse af akutte skulderskade mhp afklaring af bagvedliggende årsager til smerterne, idet nogle akutte skulderskader kræver hurtig vurdering af f.eks. kirurg ifht overvejelse om evt. operation.

Kiropraktorerne Johan&Jørgensen – Din Sportskiropraktor Østerbro | København kan hjælpe dig med ultralydsskanning, udredning, diagnose og behandling for din akutte skulder skade. Vi kan når indikeret henvise direkte til MR samt har god kontakt til øvrige spillere i sundhedsmarkedet når dette er påkrævet.

Typer af sportskader i skulderen

De fleste akut opståede sportskader i skulderen minder om de almindelig traume betingede akutte skader i skulderen.

Selve traume mekanismen og derved muligvis også sværhedsgraden af traumet kan varierer fra sport til sport men også være forskellig fra mere “almindelige” akutte traumer skader i skulderen.

Kiropraktorerne Johan&Jørgensen – Din Sportskiropraktor på Østerbro | København har stor erfaring inden for sportens verden og står klar til at hjælpe dig tilbage til sport hurtigst muligt.

Vi samarbejde med flere forening og profesionelle atleter har igennem mange år opbygget stor erfaring inden for området.