Hold i lænden

Hold i lænden. Hekseskud. Behov for akut kiropraktor københavn. Ingen ventetid

Hold i lænden eller Hekseskud?

Hold i lænden eller hekseskud?
Begge udtryk bruges ofte i daglig tale om den krampelignende fornemmelse som opstår, når ryggen “fastlåses” i en position og er ofte forbundet med større jag i lænden ved bevægelse.

Hold i lænden – om end smertefuldt, så sjældent tegn på noget mere alvorligt. Det er dog stærkt hæmmende for dagligdagen og livskvaliteten mens det pågår, hvorfor behandling akut ved kiropraktor ofte er indikeret. Ofte kan kiropraktor lindre på smerterne ved hold i lænden allerede efter første behandling.

Brug for akut kiropraktor i København – Book tid online idag.

Såfremt smerten ved hold i lænden er forbundet med refererede smerter (udstrålende smerter) til arm eller udstråling til ben, anbefales det at kontakte relevant fagperson mhp hurtig undersøgelse og afklaring.

Nerve i klemme i lænden vs hold i lænden?

Nerve i klemme i ryggen eller hold i lænden – Beskrivende udtryk som ofte bliver brugt i daglig tale på lige fod med hold i ryggen, hekseskud, facetledssyndrom mm.

Det bruges ligeledes ofte inden for dele af sundhedsbranchen, da det meget godt beskriver den jagende fornemmelse mange får i forbindelse med hold i lænden.

Oftest bruger man dog udtrykket nerve i klemme om de jagende smerter som kan komme i brystryggen (med smerter mellem skulderblade) , men bruges ind imellem også om lignende gener i resten af ryg/nakke.

Hekseskud bruges derfor ofte også side om side med udtrykket nerve i klemme.

Det er heldigvis sjældent nerven kommer egentlig i klemme (hvilket dog kan ses i forbindelse med f.eks. diskusprolaps med udstråling til arm eller ben) selv om det ind i mellem kan føles sådan

Kiropraktorerne er den faggruppe med størst erfaring og viden inden for undersøgelse, behandling og udredning af hold i lænden samt lignede smertefulde tilstande.

Behandling af hold i lænden

Behandlingen af hold i lænden lignende tilstand er ofte akut behandling hos kiropraktor når smerten er opstået. Behandling består typisk af ledfrigørende teknikker sammen med bløddelsbehandling.

Akupunktur eller dryneedling for hold i lænden kan være indikeret og bruges på lige fod med øvrige behandlingsteknikker hos Johan&Jørgensen når der er indikation herfor.

Oftes ses større lindring af smerterne ved hold i lænden allerede efter første behandling ved kiropraktor. Og hold i lænden er heldigvis oftest af kortere varighed.


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro

Johan&Jørgensen – dit valg ved brug for akut kiropraktor i København ved akutte smerter i ryggen – hekseskud, hold i lænden, nerve i klemme – vi kan hjælpe

Din kiropraktor på Østerbro