Behandling af Iskias smerter hos Kiropraktor

Iskias smerter, hekseskud, hold i ryggen, nerve i klemme. Udtrykkene er mange og forvirrende - Men vi kan hjælpe. Kiropraktor Johan&Jørgensen København | Østerbro. Ingen ventetid - Online booking

Hvad er Iskias smerter?

Iskiassmerter, iskias eller på engelsk Sciatica. Bruges i daglig tale om smerter udstråling til benet fra balderegionen.

Iskias smerter har således ikke nødvendigvis noget at gøre med iskiasnerven selvom mange tror at dette er tilfældet, da denne har sit forløb ned af bagsiden på benet i ca samme område som mange oplever deres udstrålende smerter.

Årsager til iskiassmerter

Årsagen til iskiassmerter kan være mange, og det kan være vigtigt at få udredt årsagen til de udstrålende smerter hos kompetent fagperson og få stillet den rigtige diagnose så behandlingen for dine iskias smerter kan målrettes efter problemet.

Ofte skyldes iskiassmerter dog blanding af udstråling fra muskler og led i området, ligesom der kan være tale om at refereret smerte fra brusskiven eller provokation af nervevæv

Symptomer på Iskias?

Oftest ses der dog ved iskias, smerter lokalt i balderegionen trækkende ned i benet. Hyppigst til selve baglåret men undertiden også strålende ned i underbenet og i foden.

Smerter kan føles som borende og stærke smerte konstant i benet, men kan også have karakter af jagende smerter især ved visse bevægelser.

Afhængig af den bagvedliggende årsag til de udstrålende smerter til balde og ben, kan smerterne og gener ved iskiassmerter variere for den enkelte.

Er dine iskiassmerter forbundet med sovende fornemmelse i et område af benet, eller mere direkte død fornemmelse er det vigtigt at du bliver undersøgt hurtigt at relevant fagperson i forhold udelukkelse af evt anden alvorlig årsag til dine ryg og bensmerter som skal håndteres mere akut så som eventuel større diskusprolaps.

Er disse tillige forbundet med manglende kraft aktivering samt påvirkning af blære og tarmkontrol anbefales det at kontakte lægelig vurdering med det samme – f.eks. lægevagten.

Vi kan hjælpe ved iskiassmerter!

Kiropraktorer er med deres uddannelse sideløbende med lægerne (se mere om uddannelsen her) en af de faggrupper som er bedst klædt på til at undersøge og behandle iskias smerter uafhængig af årsagen. Smerter og gener ved iskias kan skyldes mange årsager og det er vigtigt at få klarlagt den bagvedliggende årsag til dine iskiassmerter således at disse kan blive håndteret korrekt og behandlingen kan målrettet derefter.

Kiropraktorerne kan når dette synes nødvendigt henvise direkte til f.eks. MR skanning af ryggen ved mistanke om f.eks. prolaps.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen står vi klar til at hjælpe dig med dine iskias smerter – læs mere om klinikken her

Hvad er Piriformis syndrom?

Piriformis syndrom er en noget omdiskuteret diagnose blandt folk i sundhedsbranchen og hyppigheden af tiltanden er meget upræcis.

Piriformis musklen er en lille muskel i balderegionen. Iskias nerven (nervus ischiadicus) forløber igennem musklen hos en andel af befolkningen.

En kraftig opspænding af musklen kan derved presse på nerven og give iskiassmerter.

Selvom selve diagnosen Piriformis syndrom er meget omdiskuteret synes musklen hos en stor andel at være involveret og kraftigt opspændt og irriteret – og derved være delvis ansvarlig for symptombilledet ved Piriformissyndrom og Iskias smerter.

Selve smerterne som hører til Piriformis syndrom minder på mange måder om Iskiassmerter med typisk også associeret med kraftig opspænding – nærmest krampelignede spænding i Piriformis musklen (del af baldemusklerne). Smerterne mærkes typisk dybt i balderegion og med varierende grad af udstråling til benet. Typisk forværres smerterne ved Piriformis syndrom i siddende tilstand.

Som ved Iskias smerter kan symptomerne på Piriformissyndrom skyldes andre og indimellem mere alvorlige tilstande. Det er derfor god ide at få tjekket årsagen til dine smerter ved Piriformes syndrom hos kompetent fagperson som f.eks. din Kiropraktor.

Din Kiropraktor kan også hjælpe dig med at komme af med smerterne ved Piriformissyndrom lige som vi kan hjælpe dig med træning og øvelser.


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro

Iskias, iskiassmerter eller bare smerter i benet ? Vi hjælper dig med at finde ud af hvorfor samt hjælper dig med at komme af med smertene”

Din kiropraktor på Østerbro