Iskias smerter hos Kiropraktor

Iskias smerter, hekseskud, hold i ryggen, nerve i klemme. Udtrykkene er mange og forvirrende - Men vi kan hjælpe. Kiropraktor Johan&Jørgensen København | Østerbro. Ingen ventetid - Online booking

Hvad er Iskias?

Iskias smerter (eller på engelsk Sciatica) bruges i daglig tale om smerter udstråling til benet fra balderegionen. Iskias smerter har således ikke nødvendigvis noget at gøre med iskiasnerven selvom mange tror at dette er tilfældet, da denne har sit forløb ned af bagsiden på benet i ca samme område som mange oplever deres udstrålende smerter.

Årsagen til iskias smerter kan være mange, og det kan være vigtigt at få udredt årsagen til de udstrålende smerter hos kompetent fagperson.

Symptomer på Iskias

Afhængig af den bagvedliggende årsag til de udstrålende smerter til benet kan smerterne og gener variere for den enkelte.

Oftest ses dog smerter lokalt i balderegionen trækkende ned i benet. Hyppigst til selve baglåret men undertiden også ned i underbenet og i foden.

Smerter kan føles som borende og stærke smerte konstant i benet, men kan også have karakter af jagende smerter især ved visse bevægelser.

Er smerterne og gener forbundet med sovende fornemmelse i et område af benet, eller mere direkte død fornemmelse er det vigtigt at du bliver undersøgt hurtigt at relevant fagperson i forhold udelukkelse af evt anden alvorlig årsag til dine ryg og bensmerter som skal håndteres mere akut.

Er disse tillige forbundet med manglende kraft aktivering samt påvirkning af blære og tarmkontrol anbefales det at kontakte lægelig vurdering med det samme – f.eks. lægevagten.

Vi kan hjælpe!

Kiropraktorer er med deres uddannelse sideløbende med lægerne (se mere om uddannelsen her) en af de faggrupper som er bedst klædt på til at undersøge og behandle iskias smerter uafhængig af årsagen.

Kiropraktorerne kan når dette synes nødvendigt henvise direkte til f.eks. MR skanning af ryggen ved mistanke om f.eks. prolaps.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen står vi klar til at hjælpe dig med dine smerter – læs mere om klinikken her