Knæsmerter – Kiropraktor

Knæsmerter – ondt i knæet

Smerter i knæet kan skyldes mange årsager lige fra akut overbelastning / skade til overbelastning igennem længere tid. Fælles for knæsmerter er dog ofte at de er meget hæmmende for vores dagligdags funktion i alt lige fra smerter ved gang på trappen til ondt i knæet ved løb.

Knæleddet er placeret mellem vores længste knogler og derfor udsat for stor belastning.

Knæleddet er det man kalder et modificeret hængselsled, dvs. det også tillader en vis mængde rotation især i flekteret (bukket) tilstand.

Smerter i knæet eller de omkring liggende strukturer er derfor meget hyppigt, og ses generelt i alle aldersgrupper

Typer af knæskader og knæproblemer

Læs mere om hyppigt forekommende tilstande ved knæsmerter ved at trykke på linkene nedenfor

Vi har mulighed for ultralydscanning af knæet (ultralydsundersøgelse) for at komme årsagen til dine knæsmerter nærmere, og dermed ligge en korrekt behandlingsplan. Vi har desuden mulighed for at henvise dig til MR skanning når dette er indikeret.

Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Læs mere om lidelser i knæ

Knæsmerter:

Tilbage til oversigt oversigten – Hvor har du ondt?

Undersøgelse af knæsmerter hos Kiropraktor

Når du har ondt i knæet er det vigtigt at du bliver undersøgt ordentligt og for stillet den korrekte diagnose.

Dette er vigtigt da behandlingen for dine knæsmerter i stor grad afhænger af den bagvedliggende årsag, ligesom at vejledningen i dagligdags aktivitet kan afhænge af årsagen til dine smerter i knæet.

Heldigvis er den bagvedliggende årsag til dine knæsmerter sjældent alvorlig og kan mange gange klare med korrekt håndtering.

Undersøgelse af knæsmerter består typisk som minimum af en undersøgelse af

 • Menisk
 • ledbånd
 • korsbånd
 • musklerne omkring knæet

Ind imellem kan smerter i knæet have sin oprindelse i andre strukturer, herunder refererede smerter fra hoften. Det er derfor vigtig med en grundig undersøgelse af årsagen til dine smerter i knæet, således at behandling samt evt træning og øvelser for dine knæsmerter kan tilrettelægges hensigtsmæssigt

Hvor, hvornår og hvordan er smerterne i knæet

Hvornår er smerterne i knæet tilstede ?

 • Smerter i knæet under/efter sport eller anden fysisk aktivitet ?
 • Smerter i knæet ved gang på trappen ?
 • Ondt i knæet ved hvile ?
 • ondt i knæet ved vrid ?
 • Hvor længe har du haft ondt i knæet?
 • Har smerterne i knæet ændret sig ?
 • debut af smerte i knæet efter episode til sport ?
 • smerter i knæet efter traume ?

Hvor sidder smerterne i knæet ?

 • smerter bag knæskallen ?
 • smerter under knæet ?
 • smerter bag knæet ?
 • smerter inde i knæet ?
 • Smerter på siden af knæskallen ?

Hvordan opleves smerterne i knæet

 • Jagende smerter i knæet ?
 • Murrende smerte i knæet ?
 • Trykkende smerte i knæet ?

Ovenstående lister er langt fra dækkende for alle evt relevante spørgsmål som du vil kunne blive mødt med hos din Kiropraktor når du har ondt i knæet.

Hvor, hvornår og hvordan er sammenholdt med undersøgelsen for dine smerte i knæet med til at afklare årsagen til dine smerter. Mange årsager til knæsmerter vil have sine egne karakteristika – læs mere under de enkelte tilstande for knæet. Bemærk at listen ej er udtryk for alle tilstande som kan ses i knæet, men de repræsentere nogle af de mere hyppige tilstande som vi Kiropraktorer ser ved ondt i knæet.

Forstuvning eller forvridning af knæet

Forstuvning, forvridning eller forstrækning af knæet er en beskrivende diagnose som dækker over traume til knæet, typisk ved vrid, hvorved der opstår lette og ofte midlertidige skader på strukturerne omkring knæet, herunder især ligamenterne på yder- og indersiden af knæet.

Generne er ofte forbigående og går væk efter aflastning i en periode. Ind imellem er genoptræning nødvendigt i efterforløbet for at styrke strukturerne og musklerne omkring knæet. Undertiden vil man ifb med besøg på skadestuen blive udstyret med f.eks. Donjoy til aflastning af knæets strukturer indtil knæet har fået lov til at komme sig i en kortere periode

Forstuvning eller forstrækning af knæet er således en mere simpel udgave af mange knæskader og kan ofte håndteres med korrekt konservativ behandling – din kiropraktor kan hjælpe dig med at afklare omfanget af skaden samt lægge en behandlingsplan for tilbagevendelse til normal fysisk aktivitet og dagligdag. Vi kan også hjælpe med genoptræningsøvelser når dette er nødvendigt.

Det er dog vigtigt at man efter eventuel nødvendig aflastningsperiode hurtigst mulig kommer igang med at bruge og belaste knæet inden for hvad knæet tillader for derved at sikre sig hurtigst mulig tilbagevendelse til dagligdag og minimere sandsynligheden for problemer. Dette dog med respekt for eventuel anden bagvedliggende knæskade samt skal tage hensyn til. Din kiropraktor kan hjælpe dig med at afklare dette.

Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Læs mere om lidelser i knæ

Knæsmerter:

Tilbage til oversigt oversigten – Hvor har du ondt?

Smerter bag knæet

Smerter bag knæet kan skyldes flere årsager

Smerter i knæhasen kan slåedes blandt anden være udtryk for:

 • smerte refererende fra menisken og derved være et udtryk for en meniskskade – læs mere om meniskskade
 • Bakers cyste – især ved samtidig fornemmelse af udposning bag knæet. Læs mere om Bakers cyste
 • andre intraartikulære (inde i leddet) årsager så som ledmus eller smerte fra bagerste korsbånd
 • diverse muskel og senetilhæftninger i knæhase regionen, herunder forstrækninger af disse

Betændelse af slimhindefold i knæet (Plica synovialis) – plica syndrom

Problemer med irritation af slimhindefolden omkring knæskallen ses typisk som følge af overbelastning hvorved vævet omkring selve knæskallen provokeres og derved bliver ”betændt”. Kan desuden ske som følge af afklemning pga fejlbevægelse sekundært til andre problemer fra hofte eller fod/ankel.

Ofte bliver vævet fortykket, inflammeret og yderst smertefuldt.

Smerterne kan opstår pludselig og ofte ved bestemte bevægelser. Ind imellem ses egentlig hævelse i knæet og nogle oplever sågar egentlig låsningsfornemmelse såfremt en flig af slimhindefolden skulle komme i klemme.

Slimhindefolden i indvendige ledkammer (medial plica) giver langt hyppigere symptomer end udvendige ledkammer. Symptomerne kan ligne meget symptomerne ved en menisklæsion.

Skaden påvises af ømhed ved tryk lige foran ledlinien ind mod knæskal. Ultralyds- og MR-scanning kan ofte påvise slimhindefolden og hjælpe med at udelukke eventuel anden årsag til smerterne, herunder menisk

Behandlingen Af betændelse af slimhindefolden (plica syndrom) omfatter aflastning og forsigtig genoptræning af knæet.

Ved manglende fremgang kan blokade i slimhindefolden overvejes eller eventuelt operation

Akut opstået smerter i knæ ?

Ringe eller booke online – vi forsøger altid at kunne finde tid samme dag ved behov for akut kiropraktor i københavn ved akut smerter i knæet eller andre steder.

Johan&Jørgensen – Din Kiropraktor København. Dit knæ er i gode hænder hos os.