Rygsmerter – Kiropraktor

Rygsmerter? Kiropraktorerne Johan&Jørgensen - Din kiropraktor på Østerbro | København kan hjælpe. Book online allerede idag,

Ondt ryggen?

Ondt i ryggen er hyppigt forekommende hos befolkningen og betyder ikke nødvendigvis alvorlige rygproblemer. Det kan dog være utrolig hæmmende i perioden hvor det står på og hæmme livskvaliteten.

Kiropraktorerne er den faggruppe som ser flest rygpatienter og er eksperter i at udrede og behandle disse, således at du hurtigst mulig kan vende tilbage til normal dagligdags funktion igen

Brug for akut Kiropraktor i København – Ring til idag eller book online

Behandling hos Kiropraktor

Ikke to forløb er ens. Behandlingen og tilgangen til problemet er således individuelt. Ikke alle rygproblemer er lige nemme og hurtige at løse, og nogle forløb kan være længerevarende. De fleste vil dog hurtig opleve markant bedring og fremgang, og de fleste vil allerede efter første behandling opleve lindring

Skulle du samme med dine ryg eller nakkesmerte også have smerter i arm eller ben, kan det indikere mere alvorlig årsag og bør undersøges af relevant faggruppe hurtigt. Kiropraktorerne er med deres uddannelse sammen med lægerne den faggruppe som er bedst rustet til at vurdere problemets omfang samt evt. behandling ifht dette.

Hvis det skulle være nødvendigt har kiropraktorer mulighed for at henvise til MR/CT når dette er relevant ligesom vi kommunikere direkte med andre aktører i sundhedsvæsnet når behovet er herfor.

Nerve i klemme i ryggen eller nakken?

Udtrykket “Nerve i klemme” i ryggen er et beskrivende udtryk som er hyppigt brugt både i daglig tale. Det bruges tillige tit inden for sundhedsbranchen da det meget godt beskriver den fornemmelse mange får når de får jagende smerter i ryggen

Hyppgist bruges udtrykket dog mest om jagende smerter i brystryggen, men bruges tilllige om lignende smerter i resten af ryggen og nakken.

Selv om det føles sådan er nerverne er heldigvis sjældent “i klemme” – dette kan dog ses i forbindelse med diskusprolapser med nerverodstryk (hvilket heldigvis ikke er så hyppigt).

Det er dog altid en god ide at få tjekket årsagen til smerterne af relevant fagperson samt få behandling for disse til hurtig lindring. Kiropraktorerne er den faggruppe med størst erfaring og viden inden for undersøgelse, behandling og udredning af disse samt lignede smertefulde tilstande.

Hold i ryggen, Hold i nakken?

Hold i ryggen er lidt lige som udtrykket en “nerve i klemme” et beskrivende udtryk som bruges meget i daglig tale. Bruges ofte om den krampelignende fornemmelse som opstår ifb med nogle rygsmerter hvor ryggen nærmest bliver fikseret i en position og som er forbundet med større eller mindre smerte når bevægelse fra denne position sker. Det kan være stærkt ubehageligt og hæmmende men heldigvis sjældent indikation på større problematik. Det er dog altid godt at få vurderes af relevant fagperson, især hvis smerten er forbundet med udstråling til arm eller udstråling til ben. Kontakt altid relevant fagperson ved tvivl herom.

Diskusprolaps / Prolaps / protrusion

I daglig tale bruges udtrykkene lidt i flæng, og dækker alt sammen og en grad af bruskskade i større eller mindre grad.

Langt de fleste diskusprolapser skal heldigvis ikke opereres, men kan håndtere med øvelser/træning samt manuel behandling. Symptomerne og varigheden af diskusprolaps / protrusioner kan variere meget i det enkelte forløb – Som hovedregel er smerterne mere intense og forløbet længere, end for de mere godartede / lette tilstande i ryggen. Kiropraktorerne er med deres uddannelse og viden inden for rygområdet specialister i at vurdere samt varetage diskusprolaps forløb og har muligheden for at henvise til MR skanning når dette synes indikeret.

Læs mere

Se desuden mere under menupunktet diskusprolaps

Se mere på Kiropraktorguide om diskusprolaps og forløbsprogrammer for nakken, lænd og stenose problematikker

Johan&Jørgensen – det oplagte valg ved behov for akut kiropraktor i København