Hovedpine og nakkesmerter

Hovedpine og nakkesmerter - Kiropraktorerne Johan&Jørgensen Østerbro København kan hjælpe

Nakkesmerter er hyppige og lindres ofte hos kiropraktoren

Nakkesmerter er næst efter lændesmerter den hyppigst forekommende klage hos kiropraktoren. Vores patienter henvender sig både med langvarige smerter og mere forbigående og milde smerter. Uanset sværhedsgraden oplever de fleste lindring hos kiropraktoren.

Er det alvorligt

Hvis du sammen med nakkesmerterne også har armsmerter, kan det skyldes mere alvorlige tilstande og så er det vigtigt at du bliver undersøgt. Blandt andet kan det være tegn på diskusprolaps. Hvis vi i klinikken konstaterer, at en patient har en diskusprolaps, har vi helt særlige forløb tilrettelagt til disse patienter – i dette forløb er der deruden særlige priser til fordel for patienten. Se mere på vores side om diskusprolaps samt under priser.

Hovedpine, der er mindre generende end nakkesmerter

Nakkesmerter kan være ledsaget af hovedpine og hovedpinen vil vi så behandle sammen med nakkesmerterne.

Hovedpiner, der dominerer smertebilleder

Hos nogle patienter er hovedpine imidlertid den primære årsag til at søge kiropraktor. Hovedpinen kan være alt fra forbigående og enkeltstående til langvarig, voldsom og hyppigt forekommende. Hovedpine kan også være en kompliceret og sammensat lidelse med mange samtidige årsager. Selv i de alvorligere tilfælde er der ofte lindring at hente ved at begrænse de mekaniske smerter fra nakken. Mange patienter beskriver også hvordan mekanisk betingede hovedpiner kan lede til de mere alvorlige tilstande, hvis ikke man tager hånd om dem tidligt i forløbet

Svimmelhed

I nogle tilfælde er hovedpine og nakkesmerter ledsaget af svimmelhed og balanceproblemer. Efter en grundig undersøgelse med fokus, på om der kan være andre årsager til svimmelhed, vil manuel behandling også ofte kunne lindrer disse symptomer.

Hold i nakken

Hold i nakken er et beskrivende udtryk for en blokeringsfornemmelsen af nakken samtidig med smerter ved forsøg på bevægelse af nakken. Ofte er især en retning involveret og hyppigt ses afværge tendens hvor hovedet ses tvunget mod en retning. Tilstanden er som oftest meget smertefuld men heldigvis ofte mindre alvorlig. Det er dog en god ide at få tjekket og udlukket evt. anden årsag til smerterne. Kiropraktorer er den faggruppe med størst viden og erfaring inden for undersøgelse og behandling af disse samt lignende tilstande.

Er det alvorligt

Ved kiropraktorens undersøgelse sikres det altid, at der ikke er grund til at mistænke alvorlige tilstande. I tvivlstilfælde rådføres altid tværfagligt med for eksempel egen læge.

Hvis det er nødvendigt har en kiropraktor mulighed for at henvise til MR/CT såfremt dette skulle være relevant