Hovedpine og nakkesmerter

Hovedpine og nakkesmerter - Kiropraktorerne Johan&Jørgensen Østerbro København kan hjælpe

Nakkesmerter er hyppige og lindres ofte hos kiropraktoren ved behandling

Nakkesmerter er næst efter lændesmerter den hyppigst forekommende klage hos kiropraktoren. Vores patienter henvender sig både med langvarige smerter og mere forbigående og milde smerter. Uanset sværhedsgraden oplever de fleste lindring hos kiropraktoren.

Er det alvorligt?

Hvis du sammen med nakkesmerterne også har armsmerter, kan det skyldes mere alvorlige tilstande og så er det vigtigt at du bliver undersøgt. Blandt andet kan det være tegn på diskusprolaps i nakken.

Hvis vi i klinikken konstaterer, at en patient har en diskusprolaps i nakken, har vi helt særlige forløb tilrettelagt til disse patienter – i dette forløb er der deruden særlige priser til fordel for patienten. Se mere på vores side om diskusprolaps samt under priser.

Hovedpine, der er mindre generende end nakkesmerter

Nakkesmerter kan være ledsaget af hovedpine og hovedpinen vil vi så behandle sammen med nakkesmerterne.

Hovedpiner, der dominerer smertebilleder

Hos nogle patienter er hovedpine imidlertid den primære årsag til at søge kiropraktor. Hovedpinen kan være alt fra forbigående og enkeltstående til langvarig, voldsom og hyppigt forekommende.

Hovedpine kan også være en kompliceret og sammensat lidelse med mange samtidige årsager. Selv i de alvorligere tilfælde er der ofte lindring at hente ved at begrænse de mekaniske smerter fra nakken.

Mange patienter beskriver også hvordan mekanisk betingede hovedpiner kan lede til de mere alvorlige tilstande, hvis ikke man tager hånd om dem tidligt i forløbet

Migræne

Migræne: karakteriseret ved halvsidig, pulserende, anfaldsvis hovedpine. Den forekommer i alle aldersgrupper. Den er hyppigere hos kvinder.

Hovedpinen er ofte ledsaget af andre symptomer så som synsforstyrrelser, kvalme og ind imellem opkastninger.

Mange er påvirket af ydre faktorer så som lys og lyd og har ofte tendens til at isolere sig i mørke rum indtil anfaldet er overstået. Anfaldene varer typisk fra få timer til maksimum tre døgn.

Migræne er dog ikke altid lige nemt at diagnosticere da den ofte forekommer i sammenhæng med andre typer af hovedpine, ligesom andre hovedpine former kan minde meget om migræne

Behandling af migræne

Din Kiropraktor er uddannet inden for området og kan hjælpe dig med råd og vejledning samt behandling når dette er indikeret.

Svimmelhed

I nogle tilfælde er hovedpine og nakkesmerter ledsaget af svimmelhed og balanceproblemer. Efter en grundig undersøgelse med fokus, på om der kan være andre årsager til svimmelhed, vil manuel behandling også ofte kunne lindrer disse symptomer.

BPPV eller på dansk Øresten

Øresten kan være en svær ubehagelig form for svimmelhed hvor svimmelheden er udløst af kystaller i øregangen som påvirker vores balance organ i øret. Svimmelheden er karakteriseret ved voldsom reagerende svimmelhed ved bevægelser. Tilstanden kan for nogle være svært invaliderende i perioden det står på.

Behandling af svimmelhed og øresten?

Behandling af svimmelhed kan være alt fra manuel behandling for at påvirke de mekaniske smerter fra nakken til øvelser til og for nakken. Ofte kan svimmelheden være påvirket af flere årsager, herunder især spændinger. Øvelser for øresten består typisk af en række bevægelser i en specifik rækkefølge som har til hensigt at flytte rundt på Ørestenene og derved lindre på deres påvirkning af vores balanceorgan.

Din Kiropraktor er uddannet til at undersøge, klarlægge og behandle de forskellige former for svimmelhed, herunder behandle svimmelhed pga øresten.

Hold i nakken

Hold i nakken er et beskrivende udtryk for en blokeringsfornemmelsen af nakken samtidig med smerter ved forsøg på bevægelse af nakken. Ofte er især en retning involveret og hyppigt ses afværge tendens hvor hovedet ses tvunget mod en retning. Tilstanden er som oftest meget smertefuld men heldigvis ofte mindre alvorlig. Det er dog en god ide at få tjekket og udlukket evt. anden årsag til smerterne. Kiropraktorer er den faggruppe med størst viden og erfaring inden for undersøgelse og behandling af disse samt lignende tilstande.

Behandling af hold i nakken

Behandling er oftest rettet mod at dæmme op for den voldsomme reaktion som ligger til grund for smerterne i forbindelse med dit hold i nakken. Til dette bruger vi typisk en kombination af bløddelsbehandling herunder til tider akupunktur. Ledfrigørende behandling vil oftest også være en stor del af behandling. Ved hold i nakken og ryggen vil det oftest være muligt at lindre den værste smerte allerede efter første besøg. Der er dog ikke to patienter som reagere ens, ligesom den bagvedliggende årsag kan være meget forskellig. Din Kiropraktor er uddannet til at undersøge, vejlede og behandle dig når du har hold i nakken eller ryggen.

Er det alvorligt

Ved kiropraktorens undersøgelse sikres det altid, at der ikke er grund til at mistænke alvorlige tilstande. I tvivlstilfælde rådføres altid tværfagligt med for eksempel egen læge.

Hvis det er nødvendigt har en kiropraktor mulighed for at henvise til MR/CT såfremt dette skulle være relevant

Din Kiropraktor på Østerbro | København er uddannet på Syddansk Universitet i Odense og er uddannet sideløbende med de danske læger som læser der. Vi er derfor godt klædt på til at udrede dig og dine problemer og fange evt mistanke om andre mere alvorlige problemer samt sørge for at du kommer videre i den rigtige udredning skulle der være en mistanke om anden bagvedliggende årsag til dit problem.