Rygsmerter hos Kiropraktor

rygsmerter, hold i ryggen, nerve i klemme, hekseskud - navne er mange. Kiropraktor København kan hjælpe. Ingen ventetid.Tid samme dag. Online booking

Ondt ryggen

Ondt i ryggen forekommer hos en stor andel af befolkningen igennem deres livstid uden det nødvendigvis betyder, at de har alvorlige rygproblemer. Det kan dog være stærkt hæmmende, mens det står på, og gå ud over livskvaliteten.

Ca. 880.000 danskere lever med lændesmerter, og det er klart den hyppigste årsag til at patienter henvender sig hos kiropraktor. Hver anden af disse har tilbagevendende eller kroniske smerter.

Mere end halvdelen af alle har haft smerter eller ubehag i ryggen indenfor de sidste 2 uger og 25% af alle henvendelser hos den praktiserende læge handler om smerter i muskler og led.

Når vi har problemer med ryggen vænner vi os til at bruge den anderledes i et forsøg på at undgå smerten i ryggen – dette er naturligvis ikke hensigtsmæssigt.

Forskning viser at øget viden om smerterne i ryggen giver patienterne tryghed og tillid til brugen af ryggen – patienterne tør således at bruge ryggen mere og mere naturligt, hvilket er fremmende for at afhjælpe deres gener.

Ved rygsmerter såvel som andre kroniske smerter giver patientindragelse og viden således langt højere livskvalitet i dagligdagen.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen er det derfor vigtigt for os at give dig en indsigt i årsagen til dine smerter samt hjælpe dig med en plan for at nedbringe disse. Vi tror på at forståelse for dine smerter, herunder årsag og sammehæng med provokative faktorer er vejen frem til en bedre livskvalitet med færre smerter i dagligdagen

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen er vi eksperter i at udrede og behandle rygproblemer, så du er hurtigst muligt tilbage til normal dagligdag uden rygsmerter.

Behandling af rygsmerter hos Kiropraktor

Behandlingen af rygsmerter er individuel og ikke to forløb med rygproblemer er ens. Desværre er ikke alle rygproblemer lige nemme at løse og nogle forløb er længerevarende – de fleste vil dog hurtigt opleve stor fremgang, og de fleste oplever allerede lindring efter første besøg.

Hvis du sammen med rygsmerterne også har arm- eller bensmerter kan det skyldes mere alvorlige tilstande og så er det vigtigt at du bliver undersøgt.

Hvor det er nødvendigt har kiropraktorer mulighed for at henvise til MR/CT såfremt dette skulle være relevant ifht dine rygsmerter

Nerve i klemme

Nerve i klemme” i ryggen er et beskrivende udtryk som er hyppigt brugt både i daglig tale men også inden for sundhedsbranchen. Det beskriver meget godt den fornemmelse mange har når de får jagende smerter i ryggen. Oftest bruges udtrykket mest om jagende smerter i brystryggen (med smerte mellem skulderblade – eller nerve i klemme mellem skulderbladene), men bruges også om lignende smerter i resten af ryggen. Nerverne er heldigvis sjældent i klemme (ses dog i forbindelse med diskusprolapser) selvom det kan føles sådan. Det er dog altid en god ide at få tjekket årsagen til smerterne af relevant fagperson samt få behandling for disse til hurtig lindring. Kiropraktorer er den faggruppe med størst viden og erfaring inden for behandling og undersøgelse af disse samt lignede tilstande.

Hekseskud

Hekseskud i ryggen – ligesom nerve i klemme mellem skulderbladene et beskrivende udtryk for den akutte smerter som kan opstå i lænden, med jagende smerter ved bevægelse. Læs mere om hekseskud i ryggen

Diskusprolaps

Langt de fleste diskusprolapser skal ikke opereres men kan varetages med manuel behandling samt øvelser/træning. Symptomerne og varigheden af diskusprolaps kan variere meget i det enkelte forløb, men som regel er smerterne mere alvorlige og forløbet længere, end for mere godartede tilstande i ryggen. Kiropraktorerne er med deres uddannelse og viden inden for rygområdet specialister i at håndtere, vurdere samt varetage diskusprolaps forløb og har muligheden for at henvise til MR skanning når dette synes indikeret.

Læs mere

Se desuden mere under menupunktet diskusprolaps og spinalstenose


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro

“Din ekspert ved rygsmerter – Vi står klar til at hjælpe dig af med dine smerter i ryggen.”


Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinje for nyopståede uspecifikke lændesmerter anbefaler normal aktivitet, patientuddannelse om problemet, manuel ledbehandling, superviseret træning i tillæg til vanlig behandling. https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2016/NKR-for-behandling-af-nyopstaaede-laenderygsmerter

En kommentar til “Rygsmerter hos Kiropraktor”

Der er lukket for kommentarer.