Rygsmerter

Rygsmerter? Kiropraktorerne Johan&Jørgensen på Østerbro København kan hjælpe

Ondt ryggen

Ondt i ryggen forekommer hos en stor andel af befolkningen igennem deres livstid uden det nødvendigvis betyder, at de har alvorlige rygproblemer. Det kan dog være stærkt hæmmende, mens det står på, og gå ud over livskvaliteten.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen er vi eksperter i at udrede og behandle rygproblemer, så du er hurtigst muligt tilbage til normal dagligdag.

Behandling

Behandlingen er individuel og ikke to forløb med rygproblemer er ens. Desværre er ikke alle rygproblemer lige nemme at løse og nogle forløb er længerevarende – de fleste vil dog hurtigt opleve stor fremgang, og de fleste oplever allerede lindring efter første besøg.

Hvis du sammen med rygsmerterne også har arm- eller bensmerter kan det skyldes mere alvorlige tilstande og så er det vigtigt at du bliver undersøgt.

Hvor det er nødvendigt har kiropraktorer mulighed for at henvise til MR/CT såfremt dette skulle være relevant

Nerve i klemme

“Nerve i klemme” i ryggen er et beskrivende udtryk som er hyppigt brugt både i daglig tale men også inden for sundhedsbranchen. Det beskriver meget godt den fornemmelse mange har når de får jagende smerter i ryggen. Oftest bruges udtrykket mest om jagende smerter i brystryggen, men bruges også om lignende smerter i resten af ryggen. Nerverne er heldigvis sjældent i klemme (ses dog i forbindelse med diskusprolapser) selvom det kan føles sådan. Det er dog altid en god ide at få tjekket årsagen til smerterne af relevant fagperson samt få behandling for disse til hurtig lindring. Kiropraktorer er den faggruppe med størst viden og erfaring inden for behandling og undersøgelse af disse samt lignede tilstande.

Diskusprolaps

Langt de fleste diskusprolapser skal ikke opereres men kan varetages med manuel behandling samt øvelser/træning. Symptomerne og varigheden af diskusprolaps kan variere meget i det enkelte forløb, men som regel er smerterne mere alvorlige og forløbet længere, end for mere godartede tilstande i ryggen. Kiropraktorerne er med deres uddannelse og viden inden for rygområdet specialister i at håndtere, vurdere samt varetage diskusprolaps forløb og har muligheden for at henvise til MR skanning når dette synes indikeret.

Læs mere

Se desuden mere under menupunktet diskusprolaps

Se mere om diskusprolaps og forløbsprogrammer på Kiropraktorguide for nakken, lænd og stenose problematikker