Løb med dine Børn – Sådan kommer du i løbeform

Kom i form med dit barn. Få hjælp og inspiration hos Kiropraktor Østerbro Johan&Jørgensen

Sådan kommer du i sommerform – løb med dit barn

Foråret er på vej og det betyder for mange idéen om at komme i form til sommeren. For mange er løb en oplagt motionsform da den er nemt at passe ind i en travl hverdag med arbejde og eventuelle børn. Dagligdagen kan dog nemt få overtaget for selv den mest ambitiøse plan og vejen til sommerformen synes uoverskuelig.

Den oplagte strategi er derfor at medinddrage dine børn i projektet. Og selvom børnene måske ikke umiddelbart kan se den gode ide, synes mange faktisk det er dejligt at være aktive med deres forældre og eventuelt få noget alene tid med den ene forældre

Afhængig af alder på børnene er der forskellige muligheder for at bringe børnene i spil på løbeturen

For de mindste er en decideret løbevogn oplagt hvor de små pode kan nye udsigten variationen i landskabet undervejs – lav en et pitstop undervejs og undersøg skovbunden for blomster, pinde og andre spændende ting inden turen går videre. For de mindre ambitiøse kan en almindelig cykelvogn nemt tage sig ud for en decideret løbevogn, og mange cykeltrailere kan for få penge konverteres til en slags løbevogn. Til længere ture anbefales det dog en egentlig løbevogn i god kvalitet. Nettet er heldigvis fyldt med gode tilbud på brugte løbevognen til turene med de mindste. 

Når børnene bliver lidt større og de efterhånden er hurtige på løbecyklen eller deres små cykler er en tur rundt om blokken en dejlig familie beskæftigelse. Og selvom turen måske ikke kan blive så lang, er det oplagt at tage de små med rundt en lille tur for selv at løbe videre. De lærer herved glæden ved at bevæge sig allerede fra en tidlig alder. 

For de større børn er det oplagt at spænde løbeskoene og tage dem med på en kortere eller længere tur afhængig af deres alder samt deres (og din) form. Alternativet er cyklen med rundt mens du løber. 

For teenagerne er det måske sværere at få dem væk fra deres gamer computer og telefoner. Men for denne gruppe kan det være ekstra gavnligt at få dem motiveret til at få bevæget sig, da forskning viser at dette øger deres indlæringsevne betydeligt. Det kan dog være en sværere gruppe at få i gang, men gevinsten er stor for alle – så lokkemad kan eventuelt komme i spil. 

Forskningen viser at nu mere og jo tidligere børn bevæger sig regelmæssigt jo mere tilbøjelig er de til at fastholde dette når de bliver ældre og også som voksne. Det er derfor en god ide at starte tidligt med at bygge de gode bevægelsesvaner, herunder lærer børnene naturligheden i at cykle i skole, børnehave mm.

Læs desuden vores indlæg vedrørende motion og rygsmerter hos børn

Så kom op af stolen og tag dine børn med ud og nyd det gode vejr her i foråret, og høst frugten af alle de positive sideeffekter som dette kan bringe. Nu er der i hvert fald en undskyldning mindre for dem som gerne vil tilbringe mere tid med deres børn i hverdagen.

Skulle du have problemer med løbeskader, knæsmerter eller andre gener som forhindre dig i at starte op med løb, hjælper vi dig gerne med at blive dine smerter kvit og hjælper dig igang med en plan for at vende tilbage til løb.

Vi har stor erfaring inden for behandling af idræts- og sportsskader og vi har mulighed for ultralydsskanning uden behov for henvisning fra egen læge. Vi kan hjælpe dig med øvelser og træning når det er nødvendigt for at vende tilbage til en aktiv hverdag

Sammen kan vi ligge en plan for at vende tilbage til normal aktivitet og hjælpe dig af med dine gener.


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro


En kommentar til “Løb med dine Børn – Sådan kommer du i løbeform”

Der er lukket for kommentarer.