Mb Scheuermann / Scheuermanns syndrom

Mb Scheuermann

Scheuermann syndrom er et udtryk for en medfødt “bygningsfejl” som mange faktisk har uden at vide det. Tidligere troede man fejlagtigt at denne tilstand var forbundet med risikoen for forværring og øget sammenfald af ryggen, hvorfor man anbefalede begrænsning af fysisk belastning, hårdt arbejde mm.

Mb Scheuermann var tillige en tilstand som mange mænd igennem tiden er blevet kasseret for i Militæret.

Syndromet dækker over tilstand hvor 3 eller flere ryghvirvler (oftest i brystryggen) er øget kileformet og derfor giver øget krumning lokalt af rygsøjlen med dertilhørende ændret visuel udseende.

Idag ved man dog at en Scheuermann sjældent er forbundet med øget risiko for rygproblemer, men det nok mest af alt skal ses som et kosmetisk problem.

Scheuermann syndrom – Hvorfor har jeg ondt i ryggen?

Mange har dog igennem tiden fået den opfattelse at det er deres Mb Scheuermann som er årsagen til deres rygproblemer, hvorfor det i perioder har tilbagevendende rygproblemer eller ryggener af mere kronisk karakter.

Det er dog ikke helt så enkelt som dette, og årsagen til rygsmerter er ofte multifaktoriel (dvs. der er flere sammenhængende årsager til grund for tilstanden – ofte både genetisk og miljømæssige årsager).

Kiropraktorerne er den faggruppe som har størst viden inden for rygområdet og er derfor rustet til at give dig en fornuftig vurdering samt forklaring på dit problem.

Dog er svaret på årsagen til ens problemer sjældent simpelt og enkelt udløsnede, men ofte med baggrund i flere faktorer over tid. Sammen kan vi hjælpe dig med at blive bedst mulig fungerende i hverdagen men færrest mulig gener og derfor størst muligt livskvalitet.

Læs mere på sundhed.dk om Mb Scheuerman


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro

Rygsmerter og gener som følge af Mb Scheuermann – ingen problem. Vi hjælper dig med at finde ud hvad hvordan du skal komme af med dine rygsmerter ved Scheuermann syndrom”

Din kiropraktor på Østerbro