Børn og bevægelse – det hjælper på ryggen.

Børn og bevægelse - kiropraktor københavn

Det er desværre ingen nyhed at børn såvel som voksne kan opleve rygsmerter. Og børns aktivitets mønster har ændret sig igennem de seneste år, bla. med indtog af skærmtid

Forskningen viser at nu mere og jo tidligere børn bevæger sig regelmæssigt jo mere tilbøjelig er de til at fastholde dette når de bliver ældre og også som voksne. Det er derfor en god ide at starte tidligt med at bygge de gode bevægelsesvaner, herunder lærer børnene naturligheden i at cykle i skole, børnehave mm.

Start gerne allerede med at bruge den ekstra tid på at lære dem at køre på løbecykel til børnehaven, gå til parken, cykle over at handle mm – det lønner sig senere.

Vi er i dag så fortravlet at mange, selvom de måske godt praktisk ville kunne pga afstanden, vælger bilen da de skal videre på arbejde, fordi det er koldt eller andre gode eller dårlige undskyldninger. Men se det som en investering i fremtiden, og se om det ikke kan løses da gevinsten senere kan være meget større end du tror. 

Selvom forskningen ej er helt klar synes der at være en korrelation mellem aktivitetsniveau (især hos dem som får gode vaner tidligt i livet) og mængden af skærmtid. Der der meget der tyder på at manglende regelmæssig aktivitet resultere i øget forbrug af skærm. Skærmtid er noget mange af os forældre ønsker at begrænse, men ikke altid magter i en travl hverdag. Forskningen* viser en direkte sammenhæng mellem mængden af skærmtid og tendensen til rygsmerter hos børn. Hos de 11-årige fandt man således at gruppen med mere end 6timers skærmtid om dagen havde markant øget tendens til rygsmerter sammenlignet med gruppen som havde mindre en 2timers skærmtid om dagen. 

Foruden smerter i ryggen ses mange børn desværre at døje med hovedpine – spændingshovedpine, migræne og hovedpine relateret til nakken. Børn har ofte kortere varighede af hovedpine end voksne, men i takt med de bliver ældre minder deres symptomer mere og mere om hovedpiner hos voksne. Når barnet lider af hovedpine eller rygsmerter påvirker det barnets skolegang såvel som sociale liv ved siden af skolen. Nedsat velbefindende, øget sygemelding og fravær fra sociale aktiviteter er bare nogle af konsekvenserne hos børn med hovedpine og rygsmerter

Løsningen kan derfor være at få børnene igang med bedre motions og fysisk aktivitet, og gerne fra de er helt små.

Læs desuden vores indlæg om at komme igang med at løbe med dit barn

Læs flere spændende indlæg om løb og træning her

Som ovenstående indikere er der mange gode grunde til at inddrage dine børn i din ambition om at komme igang med en mere aktiv hverdagen for hele familien. Mange vil desuden opleve det positive i de små observationer som børnene kommentere undervejs, som giver anledning til mange hyggelige snakke.


Kiropraktor København Østerbro. Specialist i rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, migræne, hold i ryggen, hekseskud, nerve i klemme. Mange års erfaring inden for sportsskader og idrætsskader. Ultralydsscanning uden henvisning - Ingen ventetid. Tid samme dag
Johan&Jørgensen – din Kiropraktor København | Østerbro


  • https://kiropraktoren.dk/forskning/er-der-sammenhaeng-mellem-boern-med-rygsmerter-skaermtid-og-fysisk-aktivitet/

En kommentar til “Børn og bevægelse – det hjælper på ryggen.”

Der er lukket for kommentarer.